Određen pritvor osumnjičenima za ubojstvo djevojčice Danke, policija još traga za tijelom

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih je priznao zločin, drugi se brani šutnjom, a još dvije osobe uhićene su zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela, priopćili su u subotu tužiteljstvo i policija.

Dvogodišnja Danka Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. ožujka, žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Uhićena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora- D.D. i J. S. – priznala su krivnju jer je utvrđeno da su službenim automobilom “fiat panda” udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik, odvezli na deponij i bacili tijelo.

Portali srbijanskih medija pišu u subotu, pozivajući se na neslužbena saznanja iz tužiteljstva, da je drugoosumnjičeni D. D. ispričao “do detalja” kako je nakon, što su djevojčicu udarili automobilom, navodno, istrčao sa mjesta suvozača i počeo je daviti dok nije prestala disati.



U međuvremenu, policija je uhitila njegova oca i brata koji se terete da su mu pomagali u premještanju tijela, za kojim se i dalje traga.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić u četvrtak je detaljno objasnio postupke i saznanja istražnih policijski timova, forenzičara, rezultate GPS provjera, usporedne podatke bazičnih punktova i mobilne telefonije i prikupljenih izjava na temelju kojih je rasvijetljen ovaj slučaj.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Lokacija deponija već dva puta pretražena

Gašić je naveo i da je lokacija deponija već dva puta pretražena tijekom potrage, istaknuvši kako to potkrepljuje sumnju da je u tom razdoblju njezino tijelo prebačeno na drugu lokaciju.

Pretraga terena u potrazi za tijelom ubijene djevojčice i dalje traje, ali policija do ranih popodnevnih sati u subotu nije priopćila ima li novih saznanja.

Strašna vijest! Malena Danka je ubijena, procurili detalji: Dvije osobe su uhićene

 

Komentari