Ogromna gužva na Sljemenu: Iznenadit će vas koliko se građana za vikend besplatno vozilo žičarom

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Brojni građani ovaj su vikend pohrlili na Sljeme i provozali se žičarom koja je bila besplatna, a sada su iz Gradske uprave otkrili i točan broj posjetitelja.

“Pet puta veći interes za besplatnu žičaru Sljeme u odnosu na redovan vikend. Do 15 sati danas, žičara Sljeme besplatno je prevezla blizu 10.000 putnika, a do kraja dana se očekuje da će taj broj porasti na 15.000, što znači da bi ukupna brojka ovaj vikend mogla doseći 25.000 putnika, u odnosu na uobičajenih 5.000 putnika vikendom”, objavili su.

“Istovremeno, ZET je udvostručio tramvajske i autobusne kapacitete u odnosu na jučer, budući je danas znatno veći broj posjetitelja Sljemena koristio javni prijevoz, na čemu im zahvaljujemo”, dodali su.



Ogromne gužve

Gužve su danas na Sljemenu bile ogromne. Kolona za žičaru sezala je do tramvajske stanice linije 15 koja staje nedaleko žičare, a zbog velikog interesa stanovnika stvorio se i prometni kolaps.

Grad je objavio i da je u ponedjeljak osigurao besplatno skijanje uz dodatno zasniježene staze, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja 2024.

“Na ovaj način Grad želi posjetiteljima izaći u susret s obzirom da je stara sjedežnica trosjed trajno oštećena u srpanjskom nevremenu te se ide u izgradnju nove. Posjetiteljima su na raspolaganju samo vučnice, a od staza jedino Zeleni i Bijeli spust”, kazali su iz Grada.

Komentari