Okončana potraga! Kit kojeg su tražili stručnjaci, uočen je kod Starigrada – Paklenice

Facebook

Proteklih nekoliko dana veliki kit viđen je u Velebitskom kanalu, a Institut Plavi svijet pozvao je građane da im dojave ako uoče ovu morsku životinju. Potraga je sada završena jer su ga stručnjaci uočili u moru.

Prvo opažanje velikog kita bilo je u blizini Krčkog mosta 12. kolovoza te se pojavljivanje ove životinja bilježi još i kod Sv. Jurja i posljednjih dana kod Ražanca. Posljednju dojavu u Institutu Plavi svijet dobili su 16.8.2020. ujutro.

Petnaestak metara duga životinja snimljena je sada na prostoru Starigrada – Paklenice.

“Na žalost vrijeme nam nije bilo naklonjeno kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U slijedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vridilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vridilo je”, napisali su predstavnici Instituta Plavi svijet na Facebooku.



“Fizičko stanje nismo uspjeli provjeriti jer smo bili s njim previše kratko no na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno. Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja no vrijeme je loše, a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjevljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih zajedno s našima”, dodali su.

 

Komentari