Oleg Butković najavio da neće kupovati državne obveznice, ali ipak ih je kupio: Poznato koliko je uložio

Foto: Željko Puhovski/CROPIX

Ministar prometa i potpredsjednik vlade Oleg Butković je ipak kupio državne obveznice koje je izdala vlada, doznaje N1. Podsjetimo, Butković je prošli tjedan rekao kako neće ulagati u državne obveznice, ali da misli da je to dobra stvar. “Konzultirao sam se sa suprugom i zajedno smo odlučili da nećemo ići u taj pothvat. Ali to je dobra stvar”, izjavio je tada.

Državne obveznice će se upisivati u dva kruga, a prvi je otvoren za građane od 22. veljače u 8 sati do 1. ožujka do 20 sati. Minimalna kamatna stopa koja će se obračunavati na njih iznosit će 3.25 posto godišnje. Nakon toga će se upis za građane zatvoriti, a 3. ožujka će se otvoriti za institucionalne investitore i trajat će samo taj dan.

Butković je navodno uložio 500 eura
Država izdanjem obveznice planira prikupiti milijardu eura, minimalni ulog će biti 500 eura, a dospijeće obveznice je 2025. godine. U javnom pozivu kao datum izdanja obveznice naveden je 8. ožujka, dok je očekivani datum uvrštenja obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze 9. ožujka 2023.

Butković je u obveznice navodno uložio 500 eura, piše N1. Još uvijek nije poznato zbog čega je promijenio svoju prethodnu odluku kako neće ulagati u državne obveznice.



 

Komentari