OLUJA POTOPILA OBALU Šibenik i Omiš potopljeni, okolicom Zadra divljala pijavica

Jugo koje od subote puše u većim dijelovima Hrvatske, u Dalmaciji je sa sobom donijelo obilne kiše i brojne probleme, a vjerojatno upravo u lošim vremenskim uvjetima valja tražiti dio razloga manjeg odaziva na predsjedničkim izborima u dalmatinskim županijama.

U nedjelju oko 9 sati i 15 minuta područje između Arbanasa i Ričina u Zadru pogodila je snažna pijavica. Kako javljaju čitatelji s terena za Zadarski.hr, u svega 15-ak minuta, koliko je nalet trajao, počupana su stabla, letjeli su krovovi…

Najgore je bilo oko bivše Biogradske ceste na koju su pali ogromni čempresi koje je vjetar iščupao iz korijena. Na fotografijama s mjesta događaja vidi se da je siloviti zračni vrtlog oborio praktički cijeli drvored. Na terenu se nalaze sve raspoložive službe…

Olujno jugo koje od jučer puše na zadarskom području noćas je iščupalo i nekoliko stabala na širem gradskom području. Jak vjetar noćas je slomio ogroman bor kraj igrališta i prevalio ga na cestu.



 

U galeriji se vidi kakva je šteta nastala na krovovim kuća i osobnim automobilima. Uništena je i jedna autobsna stanica, no najviše je stradalo drveće koje je vjetar nemilo čupao. Također ima teško oštećenih brodica na suhom vezu, prenosi Jutarnji list.

Otoci odsječeni od kopna, valovi potapaju rive po cijeloj obali

Komentari