OLUJIĆ O PRESUDI: ‘Vidošević je dobio visoku kaznu’

Foto: Screenshot

”Treba pričekati i vidjeti hoće li presuda postati pravomoćna, ukoliko bi postala pravomoćna ona bi za HGK imala jednaki učinak kao što bi imala presuda povodom parnice za naknadu štete. Ako on sam ne bi vratio 35.5 milijuna kuna, HGK bi imala mogućnost pokretanja prisilne naplate na cjelokupnoj njegovoj imovini”, rekao je Fran Olujić, pravni zastupnik Hrvatske gospodarske komore za Dnevnik.hr o slučaju Vidošević i presudi.

Sud je u cijelosti dosudio imovinsko pravni zahtjev HGK-a jer je postupanjem okrivljenika oštećen HGK koji je postavio imovinsko pravni zahtjev od 35.5 milijuna kuna.

”Šteta koju je Nadan Vidošević nanio HGK je u tom iznosu, iako ga se nepravomoćno osudilo za 25 milijuna kuna jer je bio odgovorna osoba Hrvatske gospodarske komore”, rekao je Olujić, dodajući da Vidoševiću i njegovoj obitelji blokirana je gotovo cijela imovina.

”Teško je govoriti o iznenađenjima. Da je riječ o visokoj kazni u smislu zatvora je. Za ukupno pet točaka optužnice mu je izrečeno ukupno 12 godina zatvora, što je onda objedinjeno u kaznu od osam godina zatvora. Da je riječ o višoj granici, to apsolutno jest”, zaključio je Olujić.



 

Komentari