Opet izdano upozorenje za dvije regije u Hrvatskoj: Evo kakvo nas vrijeme čeka u četvrtak i petak

Foto: Bozo Radic / CROPIX / DHMZ

Prošlo je tjedan dana od stravične oluje koja je poharala Hrvatsku i u kojoj je ozlijeđeno više od 180 ljudi, a poginulo četvero te je napravljena nemjerljivo velika materijalna šteta.

DHMZ za četvrtak prognozira pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti ujutro mjestimice kratkotrajna magla, potom umjerena naoblaka. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, na istoku u prvom dijelu dana sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25, na Jadranu od 26 do 30 °C.

Žuti meteoalarm upaljen je za Kvarner, Velebitski kanal i cijelu Dalmaciju, i to zbog jakog vjetra. U ostatku zemlje poboljšanje situacije.

U petak će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U petak poslijepodne u gorju i u unutrašnjosti Istre uz jači razvoj oblaka lokalno može biti ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u noći i ujutro te ponovno navečer na Jadranu i jugoistočni. Najniža temperatura zraka od 12 do 16, u gorju niža, a na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna većinom od 26 do 31 °C.

Komentari