OPET SELSKA Poplava ponovno probudila Zagrepčane

Screenshot N1

O puknuću vodovodne cijevi jutros je obavijestila Zagrebačka policija, a građani tog dijela Trešnjevke opet se nisu naspavali.

“28.9.2021. oko 04:47 u Zagrebu, na raskrižju Selske i Baštijanove, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima.

Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, sve nadležne službe postupaju”, kažu u poruci.

Dio građana je bez vode, a u širem području osjeti se slab pritisak te voda iz slavine teče slabo.



Službe su na terenu, a jedna od ključnih zagrebačkih prometnica opet je zatvorena.

“Dana 28.09.2021. godine u ranim jutarnjim satima došlo je do puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na Selskoj cesti – križanje s Baštijanovom ulicom.

Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su izašle na teren te su započele aktivnosti za sanaciju. Radovi će se izvoditi do potpune sanacije, a svi potrošači imaju redovnu opskrbu vodom.

U slučaju obustave opskrbe vodom za pojedina područja, zbog potreba izvođenja radova, obavijest će biti postavljena na službenoj mrežnoj stranici www.vio.hr te su za navedenu mogućnost u pripravnosti i autocisterne”, priopćili su na stranicama Vodoopskrbe i odvodnje.

Podsjetimo, zamijenik gradonačelnik Luka Koralet već je nakon zadnjeg puknuća cijevi upozorio na lošu vodovodnu infrastrukturu.

Tada je objasnio kako Zagreb ima 3.500 km vodoopskrbne mreže koja se obnavlja po 2 posto (oko 70 km) godišnje. Najavio je kako će nova zagrebačka administracija povećati izdvajanje za obnovu mreže koja je dosad iznosila 40 milijuna kuna. Naveo je podatak da se čak 50 posto vode u zagrebačko mreži – gubi.

Na mrežnim stranicama Vodoopskrbe i odvodnje www.vio.hr bit će objavljen protokol za prijavu štete.

Komentari