OPREZ! Ovaj dm-ov proizvod se povlači, provjerite jeste li ga kupili

Državni inspektorat opozvao je dmBio bademe začinjene japanskim tamari umakom od soje zbog povećane količine cijanovodične kiseline, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Iz prodaje su povučeni bademi u pakiranju od 50g, broj šarže 0722121202, s oznakom najbolje upotrijebiti do 15. prosinca ove godine i broj šarže 0722112901, najbolje upotrijebiti do 1. prosinca ove godine. Proizvođač je austrijski Landgarten GmbH & Co. KG, Bruck/Leitha za njemački Dirk Rossmann Gmb, Burgwedel, a na hrvatsko tržište ga stavlja dm-drogerie markt d.o.o.

Na stranicama dm-a stoji da je taj proizvod povučen iz predostrožnosti jer se ne može isključiti da pojedina pakiranja proizvoda navedenih brojeva šarže i rokova trajanja sadrže povećani udio gorkih badema.Iz te tvrtke poručuju kupcima da provjere jesu li kupili taj proizvod, a ako jesu da ih ne konzumiraju već vrate u prodavaonicu dm-a, otvoren ili neotvoren i bez predočenja računa te će im biti osigurana zamjena proizvoda ili povrat novca.

Unosom gorkih badema u organizam se prilikom probave ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja. Takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije, a u tom slučaju potrebno se obratiti liječniku.

 

Komentari