OPREZ VOZAČIMA! Zbog skliskih kolnika, kiše i vjetra prilagoditi brzinu i način vožnje

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zadnji dan rujna u unutrašnjosti Hrvatske započeo je s kišom. U Dalmaciji je pretežno sunčano, a sjevernije duž obale lokalno ima oborina. Tijekom dana, kiša će i dalje padati uglavnom u kontinentalnim dijelovima, no i u Dalmaciji poslijepodne može biti pljuskova s grmljavinom. Lokalno su moguće nevere.

Na moru će puhati umjerena do jaka bura, uglavnom pod Velebitom olujnih udara.

U petak će bura oslabjeti, a za vikend se očekuje uglavnom suho i djelomično sunčano vrijeme. U nedjelju bi tek na sjevernom Jadranu u gorju moglo biti nestabilnosti.

Jak vjetar na Jadranskoj magistrali

S obzirom da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski, iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) upozoravaju i pozivaju vozače na prilagođavanje brzine i načina vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak.



Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić vozi se uz privremenu regulaciju dvosmjerno zapadnim kolnikom.

U četvrtak od 14 do 14,15 sati privremeno će se zaustaviti sav promet na autocesti A7 GP Rupa-Diračje između čvorova Jurdani i Matulji u oba smjera zbog miniranja u sklopu izgradnje nadvožnjaka budućeg čvora Trinajstići.

Isto tako, od 12 do 17,30 sati vozi se 3. etapa međunarodne etapne biciklističke utrke CRO Race 2021 na cestama Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije od Primoštena do Makarske. U Makarskoj će od 14 do 18,30 sati biti zabranjen promet Obalom kralja Tomislava i Marinetom, dok će promet Jadranskom magistralom od Podgore prema Igranama i Živogošću biti u prekidu od oko 15,30 do 16,50 sati.

Od 1. listopada do 15. studenog zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC501 između Oštrovice i Meje. Obilazak je autocestama A6 i A7 (čvor Oštrovica-čvor Orehovica-čvor Hreljin).

Zbog puknuća vodovodne cijevi prekinut je promet u Zagrebu na Selskoj cesti između Krapinske i Ozaljske (od ranije je u prekidu promet od Ozaljske do Zagrebačke avenije). Vozače HAK moli za strpljenje i korištenje obilaznih pravaca: Zagrebačka avenija – Savska – Ulica grada Vukovara – Ozaljska ili Zagrebačka avenija – D. Golika – Tomislavova – Zagorska – Selska i obratno, objavili su iz HAK-a.

Komentari