Orešković: Suradnja Start i Demokrati bila bi potpuni promašaj. Neće se na liniji Start i Demokrati stvarati predizborne koalicije i izborne liste

N1

Nakon što je Dalija Orešković predsjednica Strarta s bivšim SDP-ovcem Mirandom Mrsićem predsjednikom Demokrata održala konferenciju za novinare u Saboru oko borbe protiv korupcije u medijima se proširila ideja mogućeg nastanka nove koalicije između te dvije stranke.

Naime Mirando Mrsić u više navrata kritizirao je SDP, posebice mogućnost koalicije te stranke s HDZ-om. Zbog tih kritika predsjednik SDP-a Davor Bernardić u više je navrata morao ponoviti kako do toga neće i ne može doći.

S druge strane i Dalija Orešković odbila je više ponuda drugih stranaka, lijevih i liberalnih, o predizbornoj koaliciji te je s ovim zajedničkim nastupom zagolicala maštu novinara. Međutim danas je na društvenim mrežama, na Facebook stranici “Dalija Orešković-Plan za Hrvatsku” ispod objave koja je pozvala na suradnju Orešković u više komentara odbila predizbornu suradnju i Mrsićevim Demokratima.

“Evo što mi je važno naglasiti. Zabrinuta sam za sudbinu Hrvatske. Prošla sam dva izborna ciklusa u manje od godinu dana i neke sam pouke iz tih procesa shvatila. Imam potpuno isti stav kao i većina ove grupe koja izrazito negativno gleda na sve već poznate političare, osobito one koji dolaze iz velikih stranaka (u mom slučaju su to bivši kadrovi SDP-a, jer HDZ-ovaca u mojoj blizini nema), no priča ima lice i naličje”, napisala je Orešković.



“Suradnja Start i Demokrati – bila bi potpuni promašaj. Nije to bila niti namjera niti ideja današnje press konferencije. Niti će se na liniji Start i Demokrati stvarati predizborne koalicije i izborne liste!!!!”, rekla je u drugom komentaru.

Naglasila kako borba protiv korupcije mora imati nadstranački značaj

“To je moja poruka s današnje press konferencije i to je smisao poziva Miranda Mrsića koji može, kao zastupnik u Hrvatskom saboru okupiti određeni broj zastupnika da se o Strategiji borbe protiv korupcije počne raspravljati, uključujući ciljeve smanjenja broja županija, gradova i općina te reforme izbornog zakonodavstva. Na sličan način, sa sadržajem moje antikorupcijske strategije, složili su se članovi Živog zida! A sasvim je jasno da smo politički na potpuno različitim stranama. Nakon okruglog stola u njihovoj organizaciji, na kojem sam pojasnila zašto su neke njihove ideje i prijedlozi loši, prihvatili su moje argumente! Takav pristup u politici može promijeniti stvari na bolje!”, napisala je Orešković u komentarima ispod objave.

Komentari