Oriana Ivković Novokmet odgovorila Milanoviću: Ja se ne skrivam u podrumima. To nije naše društvo

Damjan Tadic / CROPIX

Na meti Predsjednika posebno je GONG koji ga je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, zbog boravka u Klubu Dragana Kovačevića. Uz njega su prijavili i načelnika Glavnog stožera i trojicu ministara, dok su za suca Turudića pak zatražili očitovanje o kršenju etičkog kodeksa. 

Predsjednik je prijavu nazvao jadnom, dok premijer poručuje – navikao sam se na profesionalne prijavljivače.

Je li ispod stola u Klubu Dragana Kovačevića bilo i sukoba interesa i kakvog – GONG je za to Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavio Predsjednika, načelnika Glavnog stožera i trojicu ministara. Pa je GONG postao nova meta predsjednika Republike:

“GONG? Tko je GONG? Kako se zove osoba koja me prijavila? GONG nije institucija. To su ljudi koji bivši predsjednici se udomljuju u SDP-u i onda traže posao. To su kruhoborci. Očitovat se neću, doći sigurno, odazvao bi se po sudskim nalogom. Nekakav sitni mentalitet te prijavi Povjerenstvu da bi se o njemu pisalo jedan dan I da bismo vi i ja pričali o GONG-u. A tko je to? Što je GONG, to je baš nečasno, to je jadno… Kako se ja mogu ogradit o toga – tako oda kažem da je sve bila šala. Šalio sam se”, istaknuo je Milanović. Da odlazak državnog vrha u neprijavljeni Klub nije smiješan poručuje izvršna direktorica GONG-a:

“Čini mi se nečasno da naprosto u situaciji u kojoj je uhvaćen umjesto nekih odgovora on se vadi na dobar apetit, na ribu koju treba pojesti i umjesto toga napada organizacije civilnog društva pokušavajući nas poništavati. Mi smo ga vrlo javno prijavili, GONG ima jednu super ekipu, ja sam direktorica pa se moje ime našlo na potpisu, ja se ne skrivam u podrumima, to je otišlo institucijama”, kaže Oriana Ivković Novokmet.

“Bili bi i ti majstori iz GONG-a da ih je netko pozvao, i gospođa Orešković, dakle budite sigurni da bi se odazvali i da paradoksalno čak ima i te plitke zavisti u svemu tome, ali ja tamo ne idem, kad sam bio, bio sam s dvije, tri osobe, to je tak sve jasno”, poručuje Milanović.

“Niti bi zvali GONG niti bi se mi odazvali, to nije naše društvo”, uzvraća Oriana Ivković Novokmet.

Predsjednik Vlade prije nekoliko je dana rekao da nije oduševljen što su u društvu u Klubu bili i njegovi ministri, a o prijavi Povjerenstvu danas kaže:

“Ja sam se već navikao da postoje brojni i političari ne samo GONG nego i mediji i neke druge organizacije, postoje profesionalni prijavljivaći. To je njihovo pravo a Povjerenstvo neka odlučuje”, kaže Andrej Plenković.

Ministar Aladrović bio je bez komentara na prijavu, dok kolega Butković poručuje da je spreman surađivati.

“Nema nikakvih problema, sve odgovore sam ja spreman dati i odgovoriti kako je i bilo Hoće li biti opet odgovori da se radilo o znatiželji i ničem više? Nije bilo ništa više od toga, ja sam tamo bio dva puta, nisam bio u koroni, ništa se nenormalno i nemoralno tamo nije događalo”, kaže ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković.

Osim prijave GONG-a, povjerenstvo je ranije otvorilo predmet protiv Tomislava Ćorića jer je kao resorni ministar ispitivao kandidate za dužnost predsjednika uprave JANAF-a iako je očito da se s Draganom Kovačevićem družio privatno. Ćorić objašnjava da je u Klub dolazio tek nakon što je Kovačeviću potvrđen novi mandat.

Komentari