Osijek: Podignuta optužnica protiv 14 krijumčara duhana

Foto: Vlado Kos / CROPIX/ilustracija

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 14 osumnjičenih koje tereti da su preprodajom 1,9 tona ilegalnog duhana oštetili državni proračun za preko 220.000 eura.

Tužiteljstvo je izvijestilo da su prvookrivljeni i drugookrivljeni, od 25. siječnja do 19. listopada 2022. u Osijeku i drugim mjestima u Hrvatskoj, okupili i povezali u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, prijevoza, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje velikih količina duhana neoznačenog markicama Ministarstva financija RH.

Uskok je precizirao da je prvookrivljeni nabavljao veće količine duhana kojeg je skladištio u svojoj kući u Lipovcu, dok su ostali članovi skupine skrivali i preuzimali duhan te djelomično financirali njegovu nabavu, ali i pronalazili kupce te dogovarali kontinuiranu isporuku duhana radi daljnje preprodaje.

Tužiteljstvo ističe da su okrivljenici pribavili 1931 kilogram neoznačenog duhana, čime su oštetili državi proračun na ime neplaćenih trošarina za 220.443 eura te pribavili protupravnu imovinsku korist.



Komentari