Oštra reakcija HSP-a: Osuđujemo dvostruka mjerila, kažnjava se HOS, a aktiviste koji su vrijeđali žrtve nitko nije priveo

Screenshot: Youtube

Nakon što je pripadnicima HOS-a zabranjen ulazak u Knin, nakon što su najavili svoj dolazak i dobili akreditacije, stigla je i prva reakcija na cijeli slučaj. Hrvatska stranka prava (HSP) priopćenjem je “najoštrije osudila privođenje veterana HOS-a iz Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban”. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Hrvatska strana prava najoštrije osuđuje privođenje veterana HOS-a iz Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, zbog toga što su na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Knin došli u odorama s obilježjima HOS-a. Članovi Udruge imali su pozivnicu za događaj, a privedeni su na ulasku u Knin.

HSP podsjeća da su pod znakovljem HOS-a dragovoljci branili Hrvatsku od velikosrpske agresije, a čak 700 dragovoljaca HOS-a pod njim poginulo oslobađajući Hrvatsku od velikosrpske okupacije. I to je činjenica koju se treba poštovati tim više što i zakoni RH dozvoljavaju da se znakovlje vojnih postrojbi koristi i ističe pri obilježavanju obljetnica. Uostalom, znakovlje HOS-a legalizirano je za vrijeme vlade premijera Račana prilikom registracije Udruge bojovnika Hrvatskih obrambenih snaga (UB HOS), 3. travnja 2001. godine.



Istodobno, u petak u glavnom gradu RH nekoliko članova nevladinih udruga koje se financiranju i iz proračuna, okupilo se kako bi iznosili laži omalovažavali pobjedničku i osloboditeljsku Oluju koja je donijela mir i vratila okupirane dijelove Hrvatske. Na taj su način uvrijedili sve žrtve srpske agresije tijekom Domovinskog rata i sve građane RH. Iako su građani, koji su prolazili glavnim trgom negodovali, nitko nije priveo nekoliko okupljenih članova nevladinih udruga ili im zabranio okupljanje.

HSP osuđuje ova dvostruka mjerila pri čemu se redovito drakonski kažnjavalo hrvatske branitelje, dragovoljce, pripadnike postrojbi HOS-a, dok se ignorira kršenje zakona i isticanje obilježja velikosrpske agresije i totalitarnih režima”, istaknuli su iz HSP-a.

Komentari