Otkazan ovojesenski 13. Weekend Media Festival

Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovogodišnji, 13. po redu Weekend Media Festival (WMF) ipak se u rujnu ove godine neće održati u Rovinju zbog pandemije koronavirusa, izvijestili su u ponedjeljak organizatori, koji idući WMF planiraju za rujan 2021. godine.

Prema prvim najavama, WMF se od 24. do 27. rujna 2020. trebao održati u Rovinju, u staroj tvornici duhana, no organizatori u današnjem priopćenju o otkazivanju ističu da žele biti odgovorni prema “Weekend zajednici”.

“Iako se činilo da će se situacija s koronavirusom do jeseni stabilizirati, sada kada to više nije izvjesno odlučili smo ne održati ovogodišnji WMF, koji nije samo festival, već i zajednica koja je nastala tijekom 12 godina druženja u Rovinju. Odgovornost prema toj zajednici jednostavno nam ne dopušta da organiziramo festival ako ne možemo biti sigurni da zdravstvena situacija to dozvoljava. Weekend je iskustvo, a ako ne možemo omogućiti to iskustvo, onda to nije Weekend”, poručuje direktor WMF-a Tomo Ricov.

S obzirom da je WMF puno više od konferencija ili samo festivala, s puno druženja i razmjenjivanja iskustava, ali i zabave u Rovinju, te da je njegova uloga posebna i u specifičnom kontekstu regije, WMF se ove godine neće održati ni online niti u bilo kojem drugom obliku, napominje Ricov.



Organizatori najavljuju da će svima koji su već kupili kotizacije za festival vratiti cjelokupni iznos uplate.

WMF se u 12 godina održavanja prometnuo u jedan od najvažnijih i najvećih medijsko-marketinških festivala u regiji, koji je primjerice samo prošle godine, u 12. izdanju okupio oko šest tisuća domaćih i stranih sudionika, uključujući i brojne predavače i stručnjake za različita područja gospodarstva, politike, društvenog života i sporta.

Komentari