Najneizvjesnije predsjedničke izbore pratite na Otvoreno.hr i Otvoreno TV

Rezultate predsjedničkih izbora od 19.00 sati možete pratiti uživo na našem portalu i društvenim mrežama te YouTube kanalu gdje ćemo iz redakcije portala Otvoreno s gostima i političkim analitičarima komentirati rezultate izlaznih anketa, ali i konačnih rezultata.

Analizirat će se rezultati izlaznih anketa te izlaznost birača, a sve će komentirati komunikacijski stručnjak i bivši savjetnik premijera Tihomira Oreškovića, Davor Huić, pravnik iz Centra za javne politike i ekonomske analize Filip Galić, kandidat za predsjednika u prvom krugu Dejan Kovač te glavni urednik portala Otvoreno.hr Marijan Opačak.

 

Drugi krug izbora

Hrvatski birači u nedjelju, u drugom izbornom krugu, odlučuju hoće li u idućih pet godina na  čelu države imati predsjednicu ili predsjednika, Kolindu Grabar-Kitarović (HDZ) ili Zorana Milanovića (SDP).



Pravo birati ima 3. 860.000 tisuća birača u Hrvatskoj i inozemstvu, gotovo 5. 400 više u odnosu na prvi izborni krug.

Broj prethodno registriranih, vjerojatno ljudi koji odlaze na zimovanje u inozemstvo, porastao je za oko tri tisuće, privremeno upisanih, dakle onih koji unutar Hrvatske mijenjaju mjesto za glasovanje je oko 4.000 više.

Drugi krug sedmih predsjedničkih izbora pratit će rekordnih 24.333 promatrača, 63 više nego u rekordnom, prvom izbornom krugu.

Prve rezultate drugog izbornog kruga, DIP će objaviti u 20 sati, a osvježavat će ih svakih pet minuta, umjesto svakih 10, kako je to bilo u prvom krugu.

U nedjelju imamo samo dva kandidata, pa će posao biračkih odbora biti kraći, jer će brže prebrojiti glasove, sastaviti zapisnike, odnijeti izborni materijal u nadležno izborno povjerenstvo gdje će se unositi rezultati.

Komentari