‘OVO JE POKUŠAJ JAVNOG BIČEVANJA!’ Prigožin iznio žestoke optužbe na račun ruske vojske: Pokušali su nas dići u zrak

Foto: Twitter

Iako se u posljednje vrijeme često verbalno sukobljava s ruskim vojnim vrhom, šef plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin sada je otišao dalje i optužio rusku vojsku da je pokušala dići u zrak njegove ljude.

Naime, Wagnerovci su u svibnju zauzeli ukrajinski Bahmut nakon višemjesečnih krvavih bitki i od tada su predali svoje položaje regularnim ruskim snagama.

Danas je Prigožin na Telegramu rekao da su njegove trupe pronašle desetak lokacija na kojima su djelatnici ministarstva obrane postavili eksploziv, uključujući protutenkovske mine, rekavši da su im to naredili njihovi nadređeni, piše Sky News.

‘Pretpostavljamo da su eksplozivne naprave nama namijenjene’
U prilog svojim tvrdnjama, Prigožin navodi da tako nešto nije bilo namijenjeno odvraćanju neprijatelja, s obzirom na to da su mine postavljene na području iza crte ratišta.



“Stoga pretpostavljamo da su eksplozivne naprave bile namijenjene Wagnerovim jedinicama koje su napredovale prema cilju. Ništa nije eksplodiralo i nitko nije povrijeđen. Pretpostavljamo da se ovdje radilo o pokušaju javnog bičevanja”, napisao je Prigožin.

Rusko ministarstvo obrane nije komentiralo njegove najnovije optužbe.

Komentari