Ovo je zanimljivo! Dalija Orešković uhvaćena u ‘dopisivanju’ s Jacom Kosor: Pogledajte poruke

Foto: Srdjan Vrancic/Cropix

Hrvatski sabor u petak je počeo izvanrednu sjednicu koja je sazvana na zahtjev predsjednika Republike Zorana Milanovića. Teme su štrajk u pravosuđu i plinska afera. Sjednica je započela minutom šutnje stradalima u Oluji, a prije toga, performans je izveo Hrvoje Zekanović, koji je postavio kartonskog Zorana Milanovića za govornicu.

Prvi je za govornicu stupio Nino Raspudić koji je održao vatren govor.

Orešokvić i Kosor si slale poruke
A za vrijeme izvanredne sjednice na Twitteru se oglasila bivša HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor.

“Nevjerojatno je da prvi među jednakima, predsjedavajući, ograničava zastupnike u govoru i upada im u riječ. Toga isto nikad nije bilo”, prokomentirala je Kosor, a na iznenađenje javila joj se zastupnica Centra Dalija Orešković, koja je inače došla na izvanrednu sjednicu.



“Bilo je. Nedavno je Reiner napravio isto. Upao mi je u riječ u prvih 5 sekundi replike. Pobunila sam se pa mi je nanizao 5 uzastopnih sankcija u manje od minute, oduzeo riječ, izbacio iz Sabora na 2 dana. Odbor za Ustav u kojem HDZ ima većinu nije smatrao je to povreda Poslovnika”, odgovorila je nekadašnjoj premijerki, koja joj se odmah javila.

“Pa ne govorim o ovom sazivu. Govorim o parlamentarizmu do ovog, najgoreg saziva”, napisala joj je, a Orešković je opet odgovorila.

“Slažem se. Nazadujemo. Ovo što danas radi Jandroković je ciljani pokušaj da se oporbene zastupnike isprovocira pa da postoji povod za oduzimanje riječi i isključenje iz rasprave”, poručila je za vrijeme trajanja sjednice, prenosi Dnevno.hr

 

Komentari