‘OVO SU IZVANREDNE OKOLNOSTI’ Plenković komentirao uhićenje Dekanića: Kao što vidite, institucije djeluju bez pritiska Vlade

Foto: Nera Šimić/Cropix

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije u četvrtak gdje je, među ostalim, komentirao uhićenje vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

Rekao je kako nikada nije ni govorio da Dekanić nije vozio te da je o svemu ranije dao jednu jedinu izjavu. “Kao što vidite, institucije djeluju bez pritiska Vlade, jer da ima pritiska onda ne bi bilo ničega”, naglasio je.

Kaže da treba sve rasvijetliti. “Na USKOK-u i sudu je da utvrde o čemu se radi, a njemu da govori istinu”, rekao je Plenković. Dodao je da postoji “vrlo jasni hodogram kako se može doći do novih izbora za župana koji je izravno izabran”, odgovorio je na pitanje treba li biti izmjene zakona koje bi u ovakvim situacijama omogućili da se smjeni uhićeni župan.

“Ovo su izvanredne okolnosti”, naglasio da te je rekao da će pričekati do pravosudne presude te da njegov status u stranci stoji.



Pitali su ga o izjavi predsjednika Zorana Milanovića da ovo ide do vrha.

“Kako mislite da je moja uloga u svemu tome, u ponoć na Veliku subotu, kako mislite da je uloga predsjednika Vlade u tome?”, zapitao je. Kako bi netko od nas u noći sa subote na nedjelju mogao to znati? Jesmo li imali male noćne razgovore?”, zapitao je.

Upitan je o Milanovićevoj izjavi da priča s Dekanićem vodi do vrha.

“Na koji način vodi do vrha? Ponoć je, Velika subota, na koji način to ima veze sa mnom?”, rekao je o nesreći. “Što se tiče insinuacija da to ima veze s nekime od nas, to je netočno”, dodao je, prenosi Direktno.hr

Komentari