Ovog tjedna Horvatinčić se mora javiti u zatvor, molba za odgodom odbijena

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pravomoćno osuđeni za pomorsku nesreću koja se dogodila prije gotovo deset godina, Tomislav Horvatinčić mora se javiti na izdržavanje zatvorske kazne ove srijede 7. srpnja.

Horvatinčić je osuđen  izdržavanje kazne od četiri godine i 10 mjeseci, a u zatvor je upućen tek nakon što je zagrebački Županijski sud utvrdio da se Horvatinčićeve kronične bolesti mogu liječiti u okviru zatvorskog sustava.

Ukoliko se Horvatinčić ne javiu Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu, suda će izdati nalog za dovođenje nadležnoj policijskoj postaji koja potom Horvatinčića dovodi u Centar za dijagnostiku.

Horvatinčić se na izdržavanje zatvorske kazne trebao javiti još prošli tjedan, ali je dva dana ranije podnio molbu za odgodom izvršenja do kraja godine zbog navodno teško narušenog zdravlja. Horvatinčićeva molba u konačnici je odbijena, a njegova obrana najavljuje novu žalbu.



Presuda je izrečena još u prosincu 2019. a njegova obrana već je u tri navrata tražila da mu se odlazak u zatvor odgodi. Ovo je ujedno i treća presuda u osmogodišnjem procesu. Horvatinčić je najprije proglašen krivim, ali osuđen na uvjetnu kaznu. Zatim je na drugom ponovljenom suđenju oslobođen zbog famozne sinkope, a na trećemu suđenju osuđen je na spomenutu bezuvjetnu kaznu.

U pomorskoj nesreći koju je izazvao Horvatičić 2011. godine smrtno je stradao talijanski bračni par Salpietro koji je ljetovao u Hrvatskoj.

Komentari