Paladina: Banovina bi se mogla obnoviti mogla obnoviti za tri do četiri godine i to je realno

Tomislav Kristo/Cropix

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u utorak je u Petrinji poručio da bi se Banovina, što se tiče privatnih objekata, konstrukcijske obnove i gradnji zamjenskih obiteljskih kuća, mogla obnoviti za tri do četiri godine.

– Četiri godine koje sam čuo, mislim da su realne, možda i nešto kraće od toga. To je neki realan rok. Dvije godine po meni nisu realan rok, izjavio je novinarima ministar Paladina, upitan jeli li realno za dvije godine obnoviti Banovinu, a o čemu je govorio državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Paladina je rekao da je jučer kada je govorio o dinamici koju trebamo postići, rekao je minimalno 50 gradilišta, a bilo bi dobro da što prije dođemo do brojke od 100 gradilišta mjesečno, da toliko počinjemo, a istovremeno da radovi napreduju u ugovorenoj dinamici. Napomenuo je da je te brojke govorio i za Banovinu i za Grad Zagreb.

– Ali, ako to otprilike podijelite na pola, onda dobivate ovu dinamiku koju sam ja sada rekao – a to je tri do četiri godine (rok za obnovu Banovine), poručio je ministar Paladina.



Na opasku novinarke je li vidio kako izgleda Petrinja te upitan bi li se on i njegova obitelj osjećali sigurnim da tu živi, Paladina je rekao da bi se osjećao kao svaki drugi građanin trenutno i kao svaka druga obitelj.

– Naravno da moramo što prije skele ukloniti i što prije objekte obnoviti, ali vjerujem da u većoj mjeri se građani u konačnici osjećaju sigurno, rekao je. O osiguranju alternativnih rješenja, dodatnih puteva puteva barem djeci do škole, ministar kaže da koliko je on vidio svi su objekti osigurani skelama, koje bi trebale biti sigurne i vjeruje da to tako i je.

Komentari