PALE TEŠKE OPTUŽBE! Inspekcija češlja KB Dubrava nakon podrobnog pisma na osam stranica: ‘Molimo da nam pripremite očitovanje’

Goran Mehkek / CROPIX

Inspekcija Ministarstva zdravstva provodi nadzor u KB Dubravi nakon što im je pristigla anonimna prijava u kojoj se navodi niz ozbiljnih optužbi.

Kako doznaje Večernji list, na meti su pojedini liječnici koji se optužuju za neetičko i seksističko ponašanje, loše vođenje pojedinih odjela, kao i nezakonit deficit osoblja i dotrajala i neadekvatna oprema.

Prijava potpisana s “Kirurzi KB Dubrava” na osam stranica opisuje navodno “izvanredno stanje na kirurškoj klinici KB-a Dubrava koje ugrožava zdravlje i život medicinskog osoblja i pacijenata”, a inspekciji je proslijeđena iz Državnog odvjetništva.

”S obzirom na to da se predstavka odnosi na Kliniku za kirurgiju, trebali biste razgovarati s predstojnikom klinike. Molim da pripremite presliku Statuta, Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta (prvu stranu i Kliniku za kirurgiju), broj i popis sestara (medicinske sestre, prvostupnice, diplomirane), liječnika (po specijalizacijama) za svaki odjel/zavod posebno, ugovor s HZZO-om u dijelu Klinike za kirurgiju, broj ugovorenih kreveta i stvaran broj, liste čekanja za operacije Zavoda za ortopediju i traumatologiju (hitne, planirane).



Molimo da nam pripremite očitovanje po točkama”, zatražili su zdravstveni inspektori od bolničke uprave uoči višednevnog nadzora, koji je trajao i jučer.

Valja spomenuti i da je Ministarstvo zdravstva od DORH-a dopis primilo 11. listopada 2022.

Za upit Hine zašto se čekalo čak pet mjeseci da se pokrene nadzor, odgovorili su da su u tom periodu provodili čak 39 inspekcijskih nadzora, od toga 34 izvanredna, a u inspekciji radi samo pet viših inspektora.

Večernji piše da su od ravnatelja KB-a Dubrava doznali da unutarnja kontrola nijedan od navoda iz anonimne prijave nije potvrdila.

 

Komentari