Paljuv dobio izlaz na more

U Paljuvu, naselju Novigrada zadarskog već misle na turističku sezonu pa uređuju infrastrukturu. Bespovratna sredstva povukli su za uređenje šumsko-edukativne staze od Paljuva do mora, pa možemo reći kako je sada to mjesto u zaleđu, dobilo izlaz na obalu.

Pogled puca do velebitskih vrhunaca i kanjona Zrmanje. Vidici se otvaraju s nove poučne staze koja se još uvijek uređuje. Staza vodi od novog naselja Paljuv do ceste Posedarje-Novigrad. Napravljena je u sklopu Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Bespovratnim sredstvima staza je osvjetljenja solarnom rasvjetom.

– U uređena su mjesta za predah u šetnji. Bit će obogaćena vidikovcem. Na samom početku imamo i dječje igralište i sprave za rekreaciju, kaže načelnik općine Novigrad Joso Klapan. Pa će mališani iz Paljuva konačno dobiti svoje igralište, a ljeti – prečicu do mora.

Jer i u Paljuvu, turisti sve češće, kucaju na vrata, kaže direktorica Turističke zajednice općine Novigrad Petra Bolanča. Dodaje kako se ulaže i u vile s bazenima visoke kategorije pa će se Paljuv priključiti dobrim statističkim turističkim pokazateljima cijele općine.



Nova šumsko-poučna staza – bilo da se koristi kao pješačka ili biciklistička – novi je turistički sadržaj, a s obzirom da se nalazi u području ekološke mreže Natura 2000 treba istaknuti i njezin edukativni značaj, posebno za najmlađe. Zanimljive turistima i izletnicima, ovakve poučne staze, mještanima su odlična prilika za obiteljska druženja.

Komentari