Papa: Čuvajmo stvoreno i štitimo svoj zajednički dom, živimo u miru i promovirajmo mir!

Foto: Facebook

Papa Franjo pozvao je vjerske vođe da zajednički djeluju u borbi protiv klimatskih promjena u obraćanju u znak zahvalnosti za postavljanje vjerskog paviljona na UN-ovom klimatskom samitu COP28. “Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom”, poručio je Franjo u videoporuci.

Danas su najvažniji mir i klima, rekao je Papa. “To od nas posebno traže mladi i siromasi čije molitve dopiru do prijestolja Svevišnjega. Za njihovu budućnost i budućnost svih nas, čuvajmo stvoreno i štitimo svoj zajednički dom, živimo u miru i promovirajmo mir!” zaključio je Svet Otac u videoporuci.

Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali bolest ga je prisilila da ostane u Vatikanu. Državni tajnik, kardinal Pietro Parolin pročitao je poruku pape Franje u subotu umjesto njega u obraćanju sudionicima samita.

Rekao je da religije “trebaju hitno djelovati za dobrobit okoliša”, obrazovati svoje članove za “trijezan i bratski način života” umjesto rastrošnog i raditi na povratku individualnoj kontemplaciji o veličanstvenosti prirode.



Komentari