PAPA FRANJO POSVETIO UKRAJINU I RUSIJU: Ovih dana vijesti i slike smrti i dalje stižu u naše domove

Papa Franjo je tijekom mise na Blagovijest u bazilici svetoga Petra posvetio Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu. Papinu pozivu na zajedničku molitvu za mir i čin posvete odazvali su se brojni vjernici diljem Hrvatske.

Posvećenje Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu povezano je s otkrivanjem trećeg dijela fatimske tajne.Naime, Gospa je tijekom ukazanja u Fatimi 1917. zatražila posvetu Rusije rekavši da će, ne bude li taj zahtjev prihvaćen, Rusija širiti svijetom svoje pogreške promičući ratove i progone Crkve.

– Ovih dana vijesti i slike smrti i dalje stižu u naše domove. I dok bombe uništavaju kuće naše nenaoružane braće i sestara Ukrajinaca, brutalni rat koji je pogodio brojne ljude i unio osjećaj patnje, kod mnogih izaziva strah i užasnutost. Osjećamo se bespomoćno i nedoraslo. Treba nam Božja riječ, treba nam Njegova poruka – ne bojte se!, poručio je papa Franjo.

Papinu pozivu na zajedničku molitvu za mir i čin posvete odazvali su se brojni vjernici diljem Hrvatske. U Mariji Bistrici misu je predvodio kardinal Josip Bozanić.



– Nije nam potrebno ići daleko u prošlost jer znamo kolike su molbe ovdje izrečene bogu i kolika su srca bila usmjerena Marijinom srcu tijekom stradanja u Domovinskom ratu. Upravo iskustva i slike iz naših patnja približavaju nas onima koji žive bol i život tjeskobe, ugroženosti, progonstva te obranu svoga doma i domovine, poručio je Bozanić.

Komentari