Pavičić Vukičević ne zna zašto se misli da bi ona trebala imati neka posebna saznanja o uhićenjima u GSKG-u

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica Kluba gradskih zastupnika Stranke rada i solidarnosti izjavila je kako nije informirana o uhićenjima u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu.

Izjavila je kako je bila prisutna na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine te kako zbog toga ništa ne zna o uhićenjima i ne može reći o tome.

Policija i Uskok potvrdili da su na području Zagreba uhićene četiri osobe osumnjičene za gospodarski kriminal koji je, po pisanju medija, povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim, produžnicom Zagrebačkog holdinga.

Kazala je kako joj takve optužbe ne zvuče dobro, ali i da ne zna zašto se misli da bi ona o tome trebala imati neka posebna saznanja.



“GSKG je podružnica Zagrebačkog holdinga i kao što znate sve dok nisam bila prisiljena zbog smrti gradonačelnika preuzeti čelnu funkciju u Gradu nisam bila čak niti članica Skupštine trgovačkog društva Zagrebački holding i ne znam kakve su aktivnosti bile poduzete u tome smjeru”, rekla je.

Kaže da je s pozicije zamjenice gradonačelnika za društvene djelatnosti uvijek govorila o obnovi objekata društvene namjene, a tu upravitelj nije GSKG.

Za potvrdu Ministarstvo pravosuđa kako je žičara građena na tuđoj parceli, Pavičić Vukičević komentira kako je tu informaciju vidjela ujutro u medijima i procjenjuje da će vjerojatno doći do žalbe na takvu presudu.

Dodaje i da Grad Zagreb ima pravo pokrenuti postupak izvlaštenja ukoliko nema dogovora prema vlasnicima parcelate da ih je dužan obeštetiti.

Također dodaje kako se ne može izjasniti oko toga čiji je to bio propust, jer je samo pročitala informaciju te da se to vjerojatno može vidjeti iz presude u koju nema uvid.

Oko netransparentnih imenovanja u Zagrebačkom holdingu komentira kako je prvih 100 dana svake vlasti jako važno ljudima omogućiti da povuku svoje prve poteze i da ih puno ne kritiziramo. Međutim, zabrinjava ju legalnost takvih odluka ukoliko Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga neće biti konstituiran.

Zapitala se i imaju li kao političari pravo da se u izbornoj kampanji pozivamo na određena demokratska pravila, a poslije ih ne poštuju.

Za 300 milijuna kuna gubitaka u Zagrebačkom holdinga Pavičić Vukičević kaže da se dobar dio tog gubitaka generirao radi korone, potresa i smanjenih gospodarskih aktivnosti.

Čestitala je i Jošku Klisoviću, novoizabranom predsjedniku Gradske skupštine te potpredsjednicima i svim kolegama zastupnicima. Zaključila je kako je konstituirajuća sjednica Gradske skupštine protekla je u demokratskom raspoloženju, te da se nada da će tako i nastaviti raditi.

Akcija policije i USKOK-a u jednoj od tvrtki Zagrebačkog holdinga, uhićene četiri osobe

 

Komentari