Pavliček: Činjenica je da državna odvjetnica Šipek nije govorila istinu

Damjan Tadic/Cropix

U Oporbenom zarezu gostovao je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Upitan je li očekivao burne rasprave na društvenim mrežama nakon jučerašnjeg gostovanja u emisiji Nedjeljom u dva, odgovorio je da nije ništa očekivao, ali da je važno reći ono kako jest, piše HRT.

– Iskreno sam rekao kako je. I od odnosa prema Domovinskom pokretu i problema na granici i o civilnom služenju vojnog roka. I neka to bude jedini problem hrvatske države i svima nama će biti dobro, rekao je.

Objasnio je zašto Hrvatski suverenisti podupiru inicijativu da glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek odstupi sa svoje funkcije.



– Činjenica je da državna odvjetnica Šipek nije govorila istinu. Odnosno, lagala je saborskim zastupnicima. Nije problem što nije govorila istinu saborskim zastupnicima, nego nije govorila istinu hrvatskom narodu. Saborski zastupnici su izaslanici i predstavnici hrvatskog naroda koji imaju legitimno pravo postavljati određena pitanja. Također, Zlata Hrvoj-Šipek nije rekla istinu glede slučaja Žalac, rekla je da nije bila upoznata s tim. Stoga smatramo da bi bilo moralno da odstupi. Ipak je ona na čelu takve institucije koja bi se trebala prvenstveno boriti protiv korupcije, boriti se za pravednu Hrvatsku, istaknuo je.

– Ovo je novo dno hrvatskog DORH-a i općenito cjelokupne borbe protiv korupcije u hrvatskom društvu, poručio je.

Smatra da oporba može naći zajednički jezik.

– Svima je nama u cilju, a mislim da bi trebalo biti i vladajućima, da DORH funkcionira kvalitetnije, da je uistinu neovisno tijelo i da je na čelu osoba koja nije izgubila legitimitet, kao što ga je izgubila gospođa Hrvoj-Šipek, naglasio je.

Misli da će se postići zajednički jezik, ali smatra važnim da se poštuje procedura “kako treba pristupiti Vladi da Hrvoj-Šipek bude opozvana”.

– Koliko vidimo iz medijskih napisa, vladajući će čvrsto stajati iza nje. Mislim da se time još više urušava povjerenje građana u DORH. To nije dobra poruka. Imamo još vremena preispitati svoje stajalište i pronaći boljeg kandidata, kazao je.

Komentari