Pavliček: Nećemo dopustiti da se glasovi na desnici rascjepkaju. Pregovaramo s Mostom

Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskih suverenista, Marijan Pavliček, gostovao je u Studiju N1 gdje je komentirao aktualna politička zbivanja, ali i moguću koaliciju s Mostom.

O današnjoj svađi u Saboru zbog pozdrava ZDS kaže da je to tema koja će to još dugo biti tema u našem društvu oko koje se nećemo nikada moći složiti.

“Kaže da trenutni zakon datira iz Jugoslavije i da nije nikad razjašnjeno što je točno remećenje javnog reda i mira. U većini slučajeva su se kažnjavali oni koji su uzvikivali ZDS pa čak i uz HOS koji ima pravo koristiti svoje ambleme. Sada dolazimo da će netko zbog tog pokliča biti kažnjen do 4.000 eura, a znamo da se pod tim pozdravom branila Hrvatska. S druge strane, netko tko vikne “druže Tito mi ti se kunemo”, on će moć slobodno šetati Hrvatskom”, rekao je.

“Upitno je zašto se u ove izmjene zakona išlo po hitnoj proceduri”, dodao je.



Rekao je da se Suverenisti pripremaju polako za izbore. “Nikad nije bio ovako dug period bez izbora i moramo biti spremni za sljedeću godinu. Razgovaramo, najviše s kolegama iz Mosta, u načelu smo dogovorili da će se ti razgovori intenzivirati. Ja vjerujem da ćemo uspjeti dogovoriti neku potencijalnu suradnju za parlamentarne izbore jer nećemo dopusti cjepkanja na desnom centru”, rekao je.

“Ponuditi će se dobar program i pregovori su pred nama, ali do sada dobro surađujemo u Saboru i nadopunjujemo se. Ima obostrane želje za pregovorima bez fige u džepu. S ljudske strane smo se zbližili s tim kolegama i neće se dogoditi da će se glasovi na desnici rascjepkati”, otkrio je Pavliček.

 

Komentari