Pavliček: Plenković medijskim napadima pokušava diskreditirati prosvjednike

Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (HS) prozvao je u utorak premijera da raznim medijskim napadima pokuša diskreditirati prosvjednike i prosvjed slavonskih i srijemskih seljaka koji traje već dva tjedna.

Ovih dana možemo vidjeti izrazitu nervozu kod premijera zbog prosvjeda koji traje dva tjedna, pa pokušava raznim medijskim napadima diskreditirati prosvjednike i prosvjed, rekao je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu.

Odbacio je premijerove tvrdnje da su se među prosvjednike infiltrirali pojedinci iz ekstremističkih i terorističkih skupina.

Ako ima tih saznanja, neka SOA i nadležne službe odrade svoj posao, no odgovorno tvrdim da među tim seljacima, svinjogojcima nema ni jednog pripadnika bilo kakve ekstremističke skupine, izjavio je zastupnik i dodao kako se radi o pitomim ljudima, koji su većinom bili u Domovinskom ratu te da se na prosvjedima nikome nije prijetilo.



Osvrnuo se i na tvrdnju da se ne radi o prosvjedu seljaka, nego o političkom prosvjedu iza kojeg stoje političke stranke, pa i HS.

Dajem potporu tom prosvjedu, ali se pitam, ako ovdje nama seljaka svinjogojaca, odakle onda tamo nekoliko stotina traktora, je li to u vlasništvu političkih stranaka, upitao je Pavliček.

Na premijerovu izjavu da je na čelu prosvjeda bravar, uzvratio je porukom da je na čelu Ministarstva poljoprivrede ekonomist, koji svinjca vidio nije, a da taj bravar zna više o svinjama, nego ovaj ekonomist.

Svoje izlaganje zaključio je bećarcem u kojem se ismijava vlada i optužuje ju se da ne da živjeti seljaku te da mu uzima svinje.

HDZ-ov Nikola Mažar uzvratio mu je da nastavlja sa manipulacijom ne samo seljaka nego i javnosti, da se dobro zna tko iskorištava i parazitira na muci slavonskog seljaka.

Jako dobro znate, kolega, da određeni i politički pojedinci nisu ilegalno prebacivali svinje iz jednih općina do drugih, da kuge više ne bi bilo i da bi bilo svinjokolje, rekao je Mažar Pavličeku.

Marijana Petir (NZ) prozvala je pak Pavličeka da tvrdi da ASK ne postoji. To je opasna poruka, bolest, na žalost postoji, da je bilo odgovornog ponašanja, već bi bilo kolinja, kazala mu je.

Komentari