Peđa Grbin otkrio ime koalicije: ‘Rijeke pravde i Z… idu po pobjedu’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je konferenciju za medije, otkrio je i ime koalicije.

“Kada nas partneri obavijeste da su stranačka tijela, njihova, donijela odgovarajuće odluke, obavijestit ćemo o tome kad će se parafiranje dogoditi. Naša koalicija će se zvati “Rijeke pravde”. Rijeke pravde dolaze 17.4., dolaze na proljeće i Hrvatska će tad biti bolja. Koristim ovu priliku da sve građane Zagreb, Rijeke, Splita, Varaždina i Splita pozivam da nam se pridruže ovu subotu od 11 i da s nama kažu da im je dosta laži, korupcije i HDZ-a. Isto tako, pozivam ih da, zajedno sa svim građanima, izađu na izbore. Bez njih nema rijeke pravde. Jer, Hrvatska mora biti bolja za pojedince, a ne brojne druge koji su se okoristili i nadam se da će zbog toga odgovarati”, započeo je Grbin i nastavio:

“I onda se netko hvali rezultatima BDP-a, a ne govori kako se to raspodijelilo. Za radnike i umirovljenike rijeke pravde dolaze na proljeće.”

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ispričao je što se događalo na Predsjedništvu SDP-a

“Ono što je jedna stvar koju volim u SDP-u, jest da naša stranačka tijela ne traju pola sata. Ne dolazim i kažem da je to tako pa da vidimo hoće li netko nešto reći, kao u HDZ-u. Kod nas se na stranačkim tijelima razgovara, nakon toga se odluke donose i provode. Nikad nisam komentirao, niti ću komentirati što je tko od mojih kolega i kolegica rekao. Za mene je taj prostor svet. Kroz raspravu su ukazane neke dobre i loše stvari, a morat ćemo se s njima suočiti do izbora, morat ćemo na njih paziti. Odluka je donesena većinom glasova i koalicija kreće po pobjedu i Z… ne smijem to reći, ide po pobjedu. Predstavio je i raspored lista, ali imena nisu definirana, bit će na Odboru u ponedjeljak (25. ožujak). Isto je i s koalicijskim sporazumom, kad ga sva stranačka tijela prihvate u obliku kako je dogovoren, onda možemo o tome javno govoriti.”



Postoji uvjerenje da je bio previše darežljiv prema manjim strankama s kojima SDP izlazi na izbore, prvenstveno jer je i uvjerenje da same ne mogu postići značajniji rezultat.

“Neki će reći da sam bio, neki da nisam dovoljno. Istina je u oku promatrača.”

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Dotaknuo se predsjednika i njegove kampanje

“Zoran Milanović od ponedjeljka ne smije sudjelovati u ovim stvarima, a mi smo stranka koja poštuje Ustav, pa na vlastitom primjeru želimo pokazati da Hrvatska ne može postati boljom ako se uništavaju institucije. Na ovom primjeru pokazujemo koliko smo odlučni i spremni za ono što dolazi nakon 17. travnja. Pobijedit ćemo i pobjeda će građanima biti slađa jer će vidjeti što je zvijer HDZ spremna da ostane na vlasti. Ovo je za Hrvatsku presudno i želim da ostane u svijesti svih ljudi – ovo su najvažniji izbori od 2000. jer su izbori za slobodu Hrvatske”, izjavio je Grbin pa komentirao one koji su napustili koaliciju:

“Neću plakati za onima koji su krenuli svojim putem i želim im uspjeh na izborima, ali na njih se više neću obazirati.”

Butković odgovorio Milanoviću: ‘Vidim da ga je moja objava dosta očešala, da se dosta uzjogunio’

Razgovori s Možemo o točkastoj koaliciji, kaže, potrajat će još nekoliko dana.

“U Hrvatskoj ima još razumnih ljudi, nisu svi pomahnitali. Oni koji još znaju pročitati Ustav i zakone i međunarodne povelje. Iako i od ovih devet koji su glasali za ovo ima onih koji sve razumiju, ali glasaju iz interesa”, osvrnuo se na izdvojeno mišljenje ustavnih sudaca.

Komentari