Penava kritizirao Vladu i zatražio ostavku ministra Medveda

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ponovno je kritizirao državnu vlast zbog, kako kaže, neprocesuiranja ratnih zločina. Podsjetio je da su Centar dr. Ivana Šretera i Grad Vukovar podnijeli kaznenu prijavu protiv 51 odgovorne osobe. Vezano uz ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, ministra Medveda poziva na ostavku, a kao razlog navodi pritisak na pripadnike HOS-a i manipulaciju izjavama majke Jeana Michela Nicoliera.

– Sramotno je jedini normalan odgovor i ostavka ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, rekao je Ivan Penava.

Osvrnuo se i na reakcije na njegov prijedlog plakata za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i najavu da će ovogodišnju kolonu predvoditi postrojba HOS-a.

– Vidjeli smo kako su skočili na ovogodišnji plakat i Tomo Medved i Plenković i svi ovi. To im je glavna preokupacija ovih dana. Ja se pitam kakvi su oni ljudi kad im 2717 naših poginulih sugrađana – nisu preokupacija, kazao je Ivan Penava.



Podsjetimo, danas se sastaje Vijeće za domovinski pijetet koje bi trebalo raspravljati o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Nakon objava vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave o postrojbi HOS-a koja bi predvodila kolonu, predstavljanju plakata i drugih izjava i političkih konstatacija, što će odlućiti Vijeće – teško je pretpostaviti. Sam Penava na Vijeću neće biti.

Komentari