Penava se dirljivom objavom sjetio Tuđmana: ‘Moramo ustrajati u borbi za Hrvatsku za kakvu smo se borili i kakva ona zaslužuje biti’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava prisjetio se danas, na 24. godišnjicu njegove smrti, prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

“Danas, na godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana prisjetimo se odvažnosti, hrabrosti i mudrosti čovjeka koji je, vodeći hrvatski narod, san o samostalnosti pretvorio u stvarnost i izgradio Hrvatsku kakvu danas poznajemo – neovisnu i slobodnu”, objavio je na Facebooku.

‘Neka mu je vječna hvala i slava’
“Ipak, danas poznajemo i one koji skreću s puta vrijednosti kojima nas je dr. Franjo Tuđman učio i na kojima su sazidani temelji naše države. Upravo zato moramo ustrajati u borbi za Hrvatsku za kakvu smo se borili i kakva ona zaslužuje biti. Neka nam vizije, zamisli i riječi dr. Franje Tuđmana budu vodilje na tom putu. U sjećanje na utemeljitelja moderne hrvatske države, neka mu je vječna hvala i slava”, istaknuo je.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst
Foto: Facebook

Tuđmana se u objavi na Facebooku prisjetio i Domovinski pokret.



“Na današnji dan 1999. godine napustio nas je prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj moderne hrvatske države dr. Franjo Tuđman. Za vrijeme bivše Jugoslavije bio je izložen političkim, a zatim i sudskim progonima zbog domoljubnih stavova te zalaganja za hrvatske interese i pluralističku demokraciju”, stoji u objavi Domovinskog pokreta.

Zasluge su goleme
“U dva su ga navrata komunističke vlasti osudile na zatvorske kazne, ali dr. Tuđman nije odustajao od hrvatskog sna – buđenja nacionalne svijesti, a u konačnici i stvaranja samostalne hrvatske države.

Zasluge dr. Tuđmana u stvaranju hrvatske države su goleme. Bio je predsjednik i vrhovni zapovjednik u vrijeme srbijanske oružane agresije na Hrvatsku. Uspješnim političkim djelovanjem i vođenjem vojno-redarstvenih operacija dao je neizbrisivi obol suverenosti hrvatske države, koja je upravo pod njegovim vodstvom izborila svoju samostalnost”, poručili su.

Komentari