Pernar opet napao Tomaševića, pa priznao što ga boli: ‘Senf, molim te. Digni plaću tim ljudima’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je najavio da će ozeleniti Zagreb sadnjom 8000 stabala na javnim gradskim površinama u idućih šest mjeseci, a sadnja kreće u četvrtak na Bundeku i stajat će ukupno oko četiri milijuna eura.

O novoj inicijativi zagrebačkog gradonačelnika oglasio se i Ivan Pernar.

“Jedno stablo sa sadnjom košta 462 eura ako je vjerovati Senfu.
Zrinjevac je dobio taj posao i sad neki traže da se za taj posao raspiše javni natječaj te da se da nekome tko će to napraviti za manji novac”, naveo je u objavi na Facebooku pa dodao:

“Ja ne, nije mi žao da se i više plati, a da rade naši ljudi, ali ono što me boli jest da radnici u Zrinjevcu rade cijeli mjesec za 700 eura.



Molim vas gospodine Tomaševiću, dignite plaće tim ljudima, to su naši ljudi, jer ako im ne dignete tko će sutra brinuti za zelene površine u Zagrebu?”.

Četverostruko povećanje
Oko četiri milijuna eura bit će plaćeno iz gradskog proračuna kako bi podružnica Gradskog holdinga – Zrinjevac zasadila ovih 8000 stabala, izjavio je Tomašević na konferenciji za novinare održanoj u rasadniku Zrinjevca u Markuševcu.

To je četverostruko povećanje u odnosu na sadnje koje su bile proteklih deset godina, istaknuo je.

Sadit će se 46 vrsta sadnica u svih 17 gradskih četvrti na lokacijama na kojima se ne planira buduća gradnja. Najzastupljeniji će biti javor mliječ, jasen, bor i ukrasna trešnja, a izbjegavat će se alergene vrste, posebno breze i topole.

Na 100 stanovnika Zagreba jedno novo stablo
“Na svakih sto stanovnika Zagreb će ove sezone dobiti po jedno novo stablo, a taj ćemo tempo nastaviti i sljedeću 2024./2025. sezonu kada ćemo također zasaditi novih 8000 stabala”, rekao je Tomašević, dodavši da će ozeleniti grad u skladu s predizbornim obećanjem.

Ova sadnja uključuje i zamjensku sadnju stabala uništenih u srpanjskom nevremenu, kao i sadnju na novim lokacijama, s tim da je oko 88 lokacija već odabrano. Primarno će se saditi uz gradske avenije i glavne prometnice, u parkovima gdje nema dovoljno drveća.

Najavljena sadnja ne uključuje Medvednicu ni park-šume koje se također pošumljava. “Ovdje je isključivo riječ o javnim površinama koje održava Zrinjevac”, istaknuo je Tomašević.

Komentari