Pernar uhićen u Splitu jer je obilazio škole: Čekaju ga dvije prijave

Foto: Ivana Grgic / CROPIX

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar uhićen je u srijedu ispred jedne škole i priveden na kriminalističko istraživanje, doznaje se u splitskoj policiji koja nije izravno navela identitet uhićenoga ni o kojoj je školi riječ.

U policiji su potvrdili da nad Pernarom traje kriminalističko istraživanje nakon kojega će javnost izvijestiti o tome što su utvrdili.

Neslužbeno se doznaje da je ravnatelj jedne škole prije dolaska Ivana Pernara pozvao policiju koja ga je uhitila i odvela na kriminalističko istraživanje.

Prije uhićenja i dolaska pred srednju školu Pernar je pokušao stupiti u kontakt i sa djecom iz osnovne škole, ali kako je svoj dolazak najavio na društvenoj mreži ravnatelj te ustanove je učenike tijekom školskog odmora zadržao u zgradi pa nisu bili u kontaktu s bivšim saborskim zastupnikom.



U utorak je Pernar okupio učenike Srednje prometne škole od kojih je tražio da rade sklekove i plankove, a najboljeg je nagradio sa sto eura. Tada je izbio i incident u kojem su učenici napali novinarku Slobodne Dalmacije kojoj su vikali uvrjedljive riječi i gađali je jajima.

Slobodna Dalmacija navodi da će protiv Pernara biti podnesene dvije prijave – zbog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju i prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira.

Komentari