Petar Škorić objavio je društvenim mrežama priglupu lažnu vijest

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, član raznih saborskih odbora – za pomorstvo, promet i infrastrukturu, za međuparlamentarnu suradnju, za turizam – zatim zamjenik člana izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, ali i ravnatelj Županijske uprave za ceste, upravni pravnik i diplomirani novinar, sinoć je postao zvijezda nakon što je na Facebooku podijelio objavu se koja nerijetko širi društvenim mrežama, a najavljuju stupanje na snagu novih pravila o upotrebi fotografija.

Nositelj niza funkcija objavio je da se “od sutra počinje primjenjivati novo Facebook pravilo po kojem se mogu koristiti vaše fotografije. Ne zaboravite da je rok danas!!”, stajalo je u statusu na Škorićevu zidu. Objava je sadržavala niz kvrgavih rečenica ispisanih koje su očito prošle kroz Google prevoditelj. Nedugo nakon što je postala hit na Facebooku, nestala je sa Škorićeva zida.

U objavi, član parlamentarnog odbora u čijoj je nadležnosti i nadzor tajnih službi objavljuje kako “ne dozvoljavam Facebooku ili Facebook organizacijama dozvolu da koriste moje fotografije, informacije, poruke ili objave, prošlost i budućnost“. Škorić je podijelio i da je “sadržaj ovog profila privatna i povjerljiva informacija. Kršenje privatnosti može biti kažnjeno po zakonu (ucc 1-308-1 1 308-103 i status Rima”…

Podsjećamo, prvu ozbiljniju slavu stekao je nakon što je emitirana slavna snimka sastanka Ante Gotovine s hrvatskim zapovjednicima u Kninu 1995. godine. Na njoj ga Gotovina naziva – budaletinom, piše Index.



Komentari