Petek prozvao Tomaševića: Drago mi je da je konačno počeo otkrivati brojne zagrebačke kvartove

Renato Petek/Marko Prpic/PIXSELL

Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Renato Petek preko društvenih mreža poručio je da mu je “iznimno drago” da je njegov skupštinski kolega i protukandidat Tomislav Tomašević otkrio i druge zagrebačke kvartove počeo se susretati s ljudima i njihovim brojnim problemima.

“Iznimno mi je drago da su kolega Tomašević, kao i ostali kandidati, konačno počeli otkrivati brojne zagrebačke kvartove, susretati se s ljudima i njihovim brojnim problemima”, napisao je Petek

Dodao je i da kad kolega Tomašević jednom stigne i do Kašine da će shvatit da njihova nadstrešnica nema veze s autobusnim stajalištem, što je danas izjavio, već je izgrađena s potpuno drugom namjenom.



Podsjetimo, Tomašević je u subotu podsjetio je da su se nadstrešnice za autobusna stajališta dosad preplaćivale. Onda je dao primjer nadstrešnice u Kašini koja je koštala 500 eura po metru četvornom te najavio uvođenje reda u kontrolu javne nabave.

Magična pozornica

Međutim, izgleda kako se Tomaševiću potkrala greška jer nadstrešnica u Kašini nije rađena za autobusno stajalište već za pozornicu. 

Točno 149.973,75 kuna (PDV uključen) stajala je ‘magična kutija’, odnosno nadstrešnica površine 38,13 kvadratnih metara postavljena na već postojeću betonsku pozornicu koja se nalazi pored prostorija Mjesnog odbora Kašina.

Predsjednik Mjesnog odbora Kašina član je stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Za samo metar kvadratni ove nadstrešnice radnik na minimalcu radi mjesec i tjedan dana, navode iz Straha od slobode. Pozornica izgleda nedovršeno, ali nije ipak nije tako.

U troškovniku se naime, osim konstrukcije, nalazi tek šest lampi i četiri utičnice. Posao je ugovoren putem jednostavne nabave, a odradila ga je tvrtka Moderni alati i strojevi d.o.o. U registru ugovora ima oznaku 2127-2020.

No, nadstrešnica grandiozne pozornice u Kašini konačno će dobiti toliko potrebno proširenje! Grad Zagreb objavio je poziv na dostavu ponuda za radove proširenja čija je procijenjena vrijednost 81.250 kn (pdv uključen). 

 

Komentari