Peternel: Penava apsolutno ima karizmu, gard i sve ono što čini pobjednika u političkoj utrci

Igor Peternel Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ulazak Ivana Penave u Domovinski pokret komentirao je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel. On je za N1 rekao da hoće li Penava objaviti kandidaturu za predsjednika stranke to će sam reći na konferenciji za novinare.

“Svakako pozdravljamo to što nam se Penava i formalno pridružio”, rekao je Peternel.

Dodao je da je vukovarski gradonačelnik član saborskog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, na čijoj je listi i ušao u Sabor.

“Stranački izborni skup je vrlo skoro i onda će biti sve jasno i konačno će priča s Domovinskim pokretom u kontekstu previranja konačno završiti”, istaknuo je saborski zastupnik.



Objasnio je i zašto misli da je Penava dobar izbor za predsjednika stranke.

“Ja sam otpočetka govorio da je Penava dobar izbor, bio bi dobar izbor za predsjednika upravo zbog toga što ima taj gard i sve ono što čini pobjednika u političkoj utrci, pobijedio je za gradonačelnika Vukovara, ljudi na terenu, birači ga vole i mislim da je to dobitna kombinacija”, rekao je Peternel.

Naglasio je da Penava “apsolutno ima karizmu” kakvu je imao i bivši predsjednik stranke, Miroslav Škoro.

Upitan može li Domovinski pokret biti jednako jak s Penavom na čelu, kao ranije sa Škorom, Peternel je rekao da će to reći birači.

“Osobno vjerujem da može, da može biti i jači, a birači će reći imaju li povjerenja u politike koje ćemo ponuditi. Tu nema puno filozofije, birači su ti koji odlučuju i na kraju se zbraja rezultat”, istaknuo je Peternel.

Dodao je da ne zna hoće li biti više kandidata za predsjednika stranke, ali nema ništa protiv ako to bude slučaj.

Govoreći o previranjima unutar Domovinskog pokreta, Peternel je rekao da nije bilo ozbiljnog raskola već je to bio samo “raskol na osobnoj razini”.

“Negativna percepcija koja dolazi naravno da ruši rejting, očekujem da će biti mira, tjednima već nemamo unutarstranačkih previranja koji bi punili novinske stupce”, zaključio je Penava, objavio je N1.

Komentari