Pijani muškarac napao djelatnika Čistoće i teško ga ozlijedio, oglasio se i gradonačelnik Tomašević

Foto: Ranko Suvar/Cropix

Jučer je u Sesvetama korisnik usluga fizički napao radnika Čistoće prilikom redovitog obavljanja posla te nakon toga pobjegao s mjesta događaja, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Radnik je zadobio teške tjelesne ozljede, prevezen je u KBC Zagreb te je zadržan u bolnici.

Veća tragedija spriječena je zahvaljujući pribranosti i hrabrosti kolega radnika Čistoće koji su uspjeli zaustaviti napadača.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević telefonom se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu moguću pomoć.



– Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost, izjavio je gradonačelnik Tomašević.

– Ovaj brutalan napad potpuno je neprihvatljiv i za njega nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Izuzetno je važno da ne prođe nekažnjeno te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja.

Policija je odmah jučer uhitila napadača koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju.

Nad napadačem je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa kao i teške tjelesne ozljede.

Kad kriminalističko istraživanje bude gotovo, napadač će biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega slučaj preuzima Državno odvjetništvo.

Komentari