Pijani prijatelji nasilnog HDZ-ovog načelnika Općine Severin radili nered: Napali majku i maloljetnog sina

Ilustracija: Ranko Suvar/Cropix

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska je izvijestila o incidentu koji se dogodio tijekom javnog okupljanja u povodu blagdana Velike Gospe na sajmištu u Novoj Rači, nedaleko Bjelovara.

Incident je izbio u pokretnom ugostiteljskom objektu, kada je 24-godišnji muškarac, mlađi brat, bez očiglednog razloga počeo vikati i galamiti. Onda je nasrnuo na 15-godišnjaka, prisiljavajući ga da se brani od udaraca i pokušaja nasilja. Situaciju pokušala smiriti majka 15-godišnjaka, 38-godišnja žena, koju je 24-godišnjak također napao.

Sukob se dodatno produbio kada se 32-godišnji muškarac pokušao umiješati te kada ga je 24-godišnjak udario šakom u glavu. Njegov brat se također uključio u napad, nanoseći više udaraca 32-godišnjaku po glavi i tijelu. Incident se uskoro proširio na fizički sukob, pri čemu je 32-godišnjak srušen na stol. Uključili su se i konobari i gosti kako bi ih razdvojili i spriječili daljnje nasilje.

U dva mjeseca dvije prijave
Nakon što je policija stigla na mjesto događaja, nasilna braća su privedena u policijske prostorije. Prema policijskom izvješću, bili su vidno pijani, a protiv njih je podignuta prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.



Uhićen nasilni načelnik Općine Severin nakon što je pretukao vlasnicu lokalnog kafića

Ovaj incident nije prvi put da su braća bila uključena u narušavanje javnog reda i mira. Prethodno su prijavljeni u srpnju zbog istog prekršaja, kada su snimljeni zajedno s načelnikom Žgelom kako vrijeđaju i napadaju vlasnicu kafića u Severinu. Načelnik Žgela kasnije je suočen s optužbom za nasilničko ponašanje prema vlasnici kafića, a optužnica protiv njega je podignuta 8. kolovoza.

Komentari