PIROMAN ZAPALIO ŠKOLU Uhvatili su ga s ruksakom u kojem je bila boca s benzinom

Vojko Basic / CROPIX

Splitska policija je izvijestila da su u subotu uhvatili 25-godišnjaka kojeg su osumnjičili za podmetanje požara u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliću. Uhvatili su ga oko 3 sata ujutro, a u ruksaku je imao bocu s benzinom. Osumnjičili su ga za dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari. Oba je počinio na području Kaštela.

Sumnja se da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole. Nastala je znatna materijalna šteta.

“Osim toga, osumnjičen je i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba, kao i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela, u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari”, rekli su iz splitske policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, piše Dalmatinski portal.



Komentari