Plenković: Brza cesta Bjelovar – Zagreb bit će konačno gotova do kraja mandata naše Vlade

“Smatram da će svi projekti koji su dobro pripremljeni u sljedećim godinama pomoći razvoju grada. Posebno je važna brza cesta. Bit će konačno gotova do kraja mandata naše Vlade, time će Bjelovar konačno biti integriran sa Zagrebom. Tu cestu ćemo nastaviti i do Virovitice, to je jedan od naših prometnih prioriteta”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu na obilježavanju Dana Grada Bjelovara. Ujedno je svima čestitao dan Grada.

Dodao je kako je ukupan projekat vrijedan oko 400 milijuna kuna.

“Pomoći ćemo riješiti pitanje završetka opće bolnice u Bjelovaru, projekte vezane za turizam, geotermalne izvore”, istaknuo je Plenković.

Govorio je o tome kako je politika regionalnog razvoja “naša najsnažnija politika, a ona će se demonstrirati i u srijedu u Bjelovaru jer će se uručiti projekt vrijedni 11 milijuna kuna”.



Na upit o tome koliko prostora Vlada ima pomoći Zagrebu, premijer je rekao kako su danas donijeli odluku da Zagrebu daju beskamatni zajam od 150 milijuna kuna.

“Glavni grad nam je jako važan”, rekao je premijer.

O Damiru Vanđeliću nije htio govoriti.

“Nemam što dodati. Imate ministra Horvata koji je zadužen za obnovu. Bitno mi je da si Zagreb i Banovina obnove i da se Zakon što prije usvoji. Svako treba raditi svoj posao”, istaknuo je premijer.

Osvrnuo se i na bezvizni režim sa SAD-om te naglasio kako je to “sjajna vijest”.

“Mi smo došli konačno, nakon niza godina, ispod tri posto odbijenih viza za SAD. Spadamo u zemlje za koje SAD kaže da smo im pouzdani partneri”, rekao je Plenković.

Izrazio je sigurnost da će to dovesti do rasta trgovine s SAD-om te da je jako dobro i za put prema Schengenu.

Na pitanje o javnoj nabavi mladog HDZ-ovca koji je plaćao osobna usavršavanja, skupu opremu i sefove, Plenković je rekao kako je Mladež HDZ-a već reagirala na to.

“Nikakve veze to nema s HDZ-om, to je nešto što je on radio u svojstvu čelnika Studentskog zbora. Mladež HDZ-a je reagirala, niti imamo veze s tim niti dolazi u obzir ovo vječno etiketiranje svega što ima veze s HDZ-om. Što ja tu mogu što je on član stranke”, naglasio je, objavio je N1.

 

Komentari