Plenković: Hrvatska i kosovska vlada učinit će sve da pomognu ovim ljudima, u transportu i na potrebne načine

Povodom stravične prometne nesreće, premijer Andrej Plenković stigao je u Slavonski Brod. Obišao je ozlijeđene putnike, a u večernjim satim očekuje se sastanak s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem.

“Želim izraziti sućut u ime Vlade i hrvatskog naroda svim obiteljima unesrećenih u nesreći kod Slavonskog Broda, u kojoj je izgubljeno 10 života”, rekao je premijer Plenković te zahvalio svima koji su pomogli ozlijeđenima, javlja Dnevnik.hr.

“Nešto kasnije očekujemo i dolazak premijera Kosova Kurtija i njegove ministre pa će i oni moći vidjeti ove ljude, koji su kosovski državljani. Hrvatska i kosovska vlada učinit će sve da pomognu ovim ljudima, oni što znamo je da je samo jedna osoba trenutno smještena u Zagrebu, ostali koji nisu oslijeđeni su u jednom pansionu”, rekao je premijer dodavši kako će Hrvatska putnicima iz autobusa pomoći kako god bude potrebno.

“Sve što bude trebalo pomoći ćemo. Neće svi moći otići prema Kosovu u isto vrijeme, tu su obitelji, neki su ozlijeđeni, neki nisu, pomoći ćemo u transportu i na sve načine na koje bude potrebno”, naglasio je Plenković.



“Stvarno jako teška nesreća, već dugo godina ovakvu nesreću nismo imali. Učinit ćemo što god treba, vidjet ćemo s premijerom. Pomoći ćemo gdje god možemo, u troškovima ovdje, u sukcesivnom povratku na Kosovo. Sve ćemo pomoći, gdje god treba. Ostat će koliko god treba i pobrinut ćemo se da se svi osjećaju ugodno tijekom boravka ovdje”, poručio je.

Iako je dolazak premijera Kurtija bio najavljen za 18 sati, on bi ipak trebao oko 19:45 helikopterom stići u Slavonski Brod.

Potom će, kako je najavljeno, zajedno s hrvatskim kolegom, premijerom Plenkovićem obići bolnicu u kojoj su smješteni ozlijeđeni putnici, stradali u teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti A3 kod Slavonskog Broda.

Uz premijera će u Slavonskom Brodu biti čak četiri ministra; ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar obrane Mario Banožić.

Komentari