PLENKOVIĆ HRVATSKE I BOŠNJAČKE STRANKE NA DOGOVOR: Jasan je stav hrvatske strane da se moraju uložiti dodatni napori kako bi se postigao dogovor između političkih stranaka

– Na sastanku s predsjednicom EK Ursulom Von Der Leyen razgovarali smo o putu Hrvatske prema Schengenu, europodručju i situaciji u BiH, izjavio je u Bruxellesu premijer Andrej Plenković.

U Bruxellesu se danas raspravlja o sigurnosnoj situaciji na istoku Europe. Na sastanku NATO saveza okupilo se 30 ministara obrane. Također, u Bruxellesu je i 40 lidera afričkih zemalja i 27 europskih koji će na sastancima u dva dana pokušati na čvršće temelje postaviti odnose dvaju kontinenata.

– Jasan je stav hrvatske strane da se moraju uložiti dodatni napori kako bi se postigao dogovor između političkih stranaka, kazao je Plenković. Pozvao je bošnjačke i hrvatske stranke da naprave još napora da se dogovor o izbornom zakonu postigne kako bi se na iduće izbore išlo s pravičnim zakonom koji će omogućiti legitimno predstavljanje. Kazao je kako je Hrvatska prijatelj BiH i tu zemlju želi vidjeti u europskom društvu.



Komentari