Plenković i Jandroković sastali se s Dobroslavićem i Frankovićem: ‘Omogućili smo jugu Hrvatske praktički ravnopravni status’

Foto: Tonci Plazibat/Cropix

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastali su se s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Nakon toga svečano su potpisani ugovori o sufinanciranju projekata iz programa Europske unije te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, piše HRT.

Nakon uručivanja ugovora premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

– Kada gledamo malo unazad, ovdje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji se dosad u našem mandatu ukupno uložilo, kroz suradnju Vlade, grada i županije, više od milijardu eura europskih sredstava, sam grad Dubrovnik više od 300 milijuna eura. Dovršetak projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta dao je jednu potpuno novu dimenziju Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ulaganja u bolnicu u Metkoviću, aglomeracije pa do različitih potpora i podrška koje je Vlada davala u vrijeme Covida, kazao je premijer.

– Sve to, uz već ranije završenu zračnu luku, govori da smo omogućili jugu Hrvatske praktički ravnopravni status koji on godinama zbog prometne izoliranosti nije imao i mislim da iz tog razloga možemo biti zadovoljni, dodao je.



Komentari