Plenković komentirao glasine o suradnji s Domovinskim pokretom, pa po navici opleo po Milanoviću: ‘Predsjednik je sigurno odmogao’

Foto: Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je, tijekom posjeta Istarskoj županiji, koji je započeo ujutro u Kanfanaru, gdje se sastao s Upravom BAT Adria, a od 12:30 u Rovinju je sudjelovao na otvorenju konferencije Glasa Istre “Green Istria 2030. – Redefiniranje istarskog turizma”.

“Ukupna ocjena ove turističke sezone, kada je riječ o svim bitnim pokazateljima je izrazito pozitivna. Došli smo na procjenu ukupnih prihoda na oko 14 milijardi eura. Po prihodima smo najbolji ikada”, rekao je Plenković, prenosi Dnevno.hr.

O Penavi i Danu sjećanja
Premijer je, upitan ponovno o Ivanu Penavi i Danu sjećanja u Vukovaru kazao:

“Što se tiče svih tih tema koje su zadnjih dana otvorene oko Dana sjećanja, ponovit ću ono što mislim da je važno – naša je Vlada donijela izmjene zakonskih prijedloga kojima je Dan sjećanja praznik, neradni dan. I vjerujem da će jako veliki broj ljudi doći odati počast žrtvama.



Mislimo da svako politiziranje te teme ili neko filtriranje o tome tko može, a tko ne može doći je potpuno nepotrebno, neprimjereno, a kamoli da se ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda proziva da je ukrao Kolonu. Neprihvatljiva retorika. Ali razumljiva, zadnji politički prostor prije izbora da sva svjetla budu uperena u Vukovar je sada”, komentirao je.

Rekao je da ne zna otkud uopće tema o nekoj mogućoj suradnji s DP-om, da nitko iz HDZ-a o tome ništa nije rekao.

O navijačima
Plenković je ponovio da će za hrvatske navijače uskoro biti pozitivnih vijesti.

“To što sam rekao, nisam rekao napamet, nego zato što radimo u njihovom interesu.”

“I ministar Malenica i ministar Medved su u kontaktu s obiteljima. Predsjednik Milanović je sigurno odmogao njihovom položaju svojim izjavama. Očekujem da vrlo skoro dođe do pozitivnih vijesti. Ono što mi radimo, radimo uvijek za interes hrvatskih državljana, bez ikakvih dilema, za sve radimo maksimalno angažirano i jednako. Milanović je pogoršao položaj pritvorenih navijača”, rekao je Plenković.

Kada je riječ o pozivu na sastanak sa seljacima koji prijete blokadom granica, Plenković je rekao da se “ne kuminicira s Vladom tako da je se ucjenjuje. To nigdje ne prolazi”.

Komentari