Plenković: ‘Milanović je ekspert za NATO, ja sam siguran da su se Šveđani zabunili’

Foto: Goran Mehkek/ Cropix

U utorak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Nakon sastanka, izjavu za javnost dao je premijer Andrej Plenković.

“Pripremili smo se za sjednicu Sabora, rezimirali smo aktivnosti od prošlog tjedna. Zadovoljni smo anketama o potpori HDZ-a. Stranka stoji jako dobro i to nam je ohrabrenje”, kazao je Plenković na početku izjave.

“Susreli smo se sa predstavnicima liječnika. Vlada će donijeti Uredbu o koeficijentima. Razgovori su bili dobri, razgovori su bili ozbiljni, na tragu smo rješenja koje će pokazati dignitet prema njihovoj profesiji, uz punu svjest koliko toga se učinilo u proteklom razdoblju”, rekao je.

“294 milijuna eura treba se još potrošiti iz Fonda za obnovu. Uvjeren sam da ćemo do zadnjeg centa iskorititi sredstva iz Fonda solidarnosti”, rekao je premijer komentirajući obnovu.



Osvrnuo se i na najave štrajka te rekao kako je Vlada ”učinila jako puno”.

“Mogu se rješavati problemi i bez mene, ministri rade svoj posao, kad mogu pomoći, pomognem, mi radimo kao tim”, rekao je premijer na konstataciju novinara da kada se on uključi stvari se rješavaju i da je on spasitelj u zadnji čas, te dodao:

”Nekad ministri riješe sami, a nekad to dođe na razinu vlade ili mene osobno, pa nije to presedan, zar ste zaboravili”.

Upitan očekuje li da će porasti apetiti sindikata s obzirom da će skoro izbori, rekao je da je Hrvatsku obilježio socijalni mir, a to zahvaljujući intervencijama Vlade poput cijena struje, plina, goriva.

Komentirao je i da je on kandidat za NATO savez.

“Milanović je ekspert za NATO, ja sam siguran da su se Šveđani zabunili”.

Na pitanje ima li ambicija i konastataciju da neće zauvijek biti premijer kaže: “Nije moj posao da demantiram neka nagađanja, a koliko ću biti premijer ovisi o biračima”, rekao je premijer te ponovio:

”Zašto bi se ja ispričavao, objašnjavao…oni sigurno znaju da je Milanović ekspert za NATO. Zabunili su se. Mislili su na njega, sto posto. Zabunili su se i mislili su na njega, kad znaju koliko se za njih zalagao”.

 

Komentari