Plenković na Instagramu prati Kolindu, Papu, Janšu, Habijana, a na TikToku jedan jedini profil

Foto: Nera Simic / Cropix

Premijer Andrej Plenković nedavno se priključio društvenoj mreži TikTok. Kazao je da je to napravio kako bi bio u boljoj povezanosti s mlađim naraštajima koji imaju TikTok i kako bi otvorio još jedan kanal komunikacije s ljudima općenito.

‘Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama kako bismo naše djelovanje približili sugrađanima, osobito mladima. Izazov prihvaćen! Radujem se našim raspravama i dijalogu!’, rekao je tada Plenković.

Bilo je to 28. ožujka, a od tada do danas Plenković je izbacio šest videa, prikupio nešto više od 35 tisuća pratitelja i oko 153 tisuće ‘lajkova’ (u trenutku pisanja ovog članka).

@plenkovic_andrej



Odgovaram na vaša pitanja u novom Q&A videu. 💬 Uskoro slijedi i PART 2. 👉🏼 #ZaSveIzazove Q&A #pitanjaiodgovori #andrejplenkovic #premijer

♬ Piano classic short ending(837076) – Hitoshi Kaneshiro

Instagram nešto šarolikiji

Međutim, Plenković na ovoj društvenoj mreži prati samo jedan jedini profil.

To je onaj političke grupacije EPP-a.

Plenković, također, ima i Instagram. Tamo ima nešto više objava, njih 279, ima nešto manje od 30 tisuća pratitelja, a na Instagramu prati 98 profila.

Foto: Instagram/Screenshot

Neki od njih su mu ministri u aktualnoj vladi kao Damir Habijan, Nina Obuljen Koržinek ili Ivan Anušić, a prati i Zagrebačku nadbiskupiju, kosovsku predsjednicu Osmani, premijera Albanije Ramu, papu Franju, Janeza Janšu, Kolindu i neke globalne mainstream medije poput The Economista.

Plenković pun hvale za svoju Vladu: ‘Nema te oporbe koja može reći da su učinili više’

Komentari