PLENKOVIĆ NA SUDU ZBOG PRIJETNJI! Morao pogledati čovjeka i reći boji li ga se: “Ne bojim se, nije izazvao strah kod mene”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković saslušan je jutros u sisačkom sudu kao svjedok oštećenik.

Riječ je, naime, o slučaju prijetnje koja mu je upućena 2020. godine od strane muškarca za kojeg se kasnije otkrilo da je prijatelj mladića koji je nešto ranije te godine otvorio paljbu po Banskim dvorima i ranio policajca.

Premijer je istaknuo kako se nakon navedenog napada na Banske dvore krenulo u ispitivanje svih okolnosti, a to su, tvrdi, osim policije radili i mediji.

“Razgovarali su s osobama iz njegove blizine. Po meni su relevantne izjave dviju televizija. S obje snimke bio sam upoznat odmah nakon snimanja. Jedna je novinarka dala glasnogovorniku vlade koji je sav taj materijal dao policiji. Snimke nikad nisu objavljene”, govori Plenković, prenosi Danas.



Govori dalje da je, prema onom što je on vidio, osumnjičeni Đuro Čehulić rekao da je povezan s obitelji Bezuk, a sama srž je, tvrdi, u tome da Čehulić govori da mu je žao što je Bezuk bio taj koji je išao u napad i da bi on to bolje napravio.

“Čehulić je možda nezadovoljan nečim što ja radim”, kaže.

Rekao je naposljetku kako je teško ozlijeđen policajac u uredu gdje sjede službenici. “Ozračje u kojem je odrastao očito je generiralo toliku mržnju. Žao mi je Bezuka i njegove obitelji, ali i Oskara Fiurija”, zaključuje.

Tražili ga da pogleda muškarca koji mu je prijetio
Kaže da je svjestan kako njegova pozicija nosi kritike i govor mržnje pa dodaje da ih je bilo puno. “Nikad do sada nisam digao tužbu ni na koga, pa ni sada. Ali ovo je slučaj za koji je važno da ga javnost postane svjesna”, rekao je.

Prilikom ispitivanja premijer je upitan je li riječi Čehulića doživio kao izravno izražavanje namjere da mu se naudi. “On je rekao što je rekao. I kad se sve uzme u obzir, shvatio sam prijetnju ozbiljno, ali ne mogu suditi o tome bi li optuženik namjeru u budućnosti izvršio”, tvrdi.

Dalje, od njega se tražilo i da kaže boji li se Čehulića. “Ne bojim se, nije izazvao strah kod mene, ali činjenica je da je izrekao prijetnju, ali u tom trenu je to doživljeno ozbiljno”, odgovara premijer kojeg se naposljetku tražilo da pogleda muškarca i odgovori djeluje li mu opasno.

Kaže da o ovom potonjem ne može procjenjivati, a navodi da ga može pogledati jer su se uostalom pozdravili na dolasku.

 

Komentari