Plenković: Najlakše je bit populist. To može svatko. Ali to ne rade velike stranke koje upravljaju državom

Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sa svojim timom u srijedu navečer je u Vidovcu članovima stranke u Varaždinskoj županiji predstavio program za unutarstranačke izbore i istaknuo da je taj program primjeren trenutku HDZ-a, jer, kako je rekao, treba prepoznati teme bitne građanima.

Rekao je da je to tim koji okuplja sve ono što je profil članova HDZ-a diljem Hrvatske, koji razumije što je HDZ bio svih ovih 30 godina

Plenković je ponovio da je HDZ-ova Vlada zaslužna što predsjedamo Vijećem Europske unije, imamo zdrav i stabilan gospodarski rast, Vladu koja vrlo uspješno rješava sve kosture hrvatske ekonomske tranzicije, vodi projekte, demografsku politiku. Rekao je da je na tom tragu napravljen program za unutarstranačke izbore, ali i za vođenje Hrvatske nakon parlamentarnih izbora. Komentirao je i retoriku kandidata druge opcije.

“Žešće napadaju nas nego što brane politiku HDZ-a u Saboru, Nije to smisao unutarstranačkih izbora. Smisao je predstaviti program, ne samo za stranku nego političku platformu za budući program HDZ za parlamentarne izbore”, rekao je Plenković.



Dodao je da je program njegovog tima primjeren trenutku HDZ-a, jer treba prepoznati teme koje su bitne građanima.

“Najlakše je bit populist. To može svatko. Ali to ne rade velike stranke koje upravljaju državom”, poručio je Plenković stranačkim kolegama u Vidovcu.

Komentari