Plenković o prosvjedu: ‘Poruke su bile vulgarne i primitivne, plod Milanovićeva stila divljaštva’

Foto: Twitter

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti porinuća broda Gradnja 527 u brodogradilištu 3. maj, u Rijeci. Uz predsjednika Vlade je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.

Plenković daje izjavu za novinare.

“Stari trećemajci su mi pokazivali slike porinuća od prije 40 godina, to dokazuje koliko je brodogradnja važna”, rekao je uvodno premijer te čestitao 3. maju.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

O prosvjedu

Komentirao je prosvjed dijela oporbe na Markovu trgu u Zagrebu, vikali su im ‘pošaljimo u pakao mafijašku organizaciju’.



“Nisam ubrao to jer nisam bio u Hrvatskoj, zatim sam se avionom preselio na Krk, otprilike shvaćam o čemu se radi. Manji osvrt, Hrvatska je demokratska zemlja, svatko može govoriti što želi u okviru zakona. Ovo je skup radikalne ljevice, osam godina su u oporbi. Poruke su bile vulgarne i primitivne, plod Milanovićeva stila divljaštva, svaka šuša misli da može vrijeđati. Ako povezuju Tuđmana i moju Vladu, meni je to drago. Ovaj skup je pokazao da imamo dvije političke Hrvatske, jednu koja radi i rano se diže. Isti oni koji su pozvali ljude na Markov trg bili su protiv pomoći Ukrajini”, rekao je oštro premijer.

“Da Vlada koju oni zovu bandom nije vodila politiku očuvanja mira, ovi bi plaćali struju koja košta 130 eura, a plaćaju ju 59, kao gospodarstvenici 62. Misle da im je to palo s neba. Šute i da zahvaljujući našoj Vladi obnavljamo Zagreb”, rekao je.

Medved oštro o prosvjedu oporbe: ‘Nažalost, sve svoje politike baziraju na mržnji prema HDZ-u’

‘Protiv čega se prosvjeduje?’

“Protiv čega se prosvjeduje? Da je SDP u četiri godine podigao plaću? Za 25 eura. Možemo živjeti u mržnji ili Hrvatskoj koja se rano diže i radi na tome da građani bolje žive. Padnu na ispitu o Zakonu hrvatskom jeziku, tko si ti? Čiji su to interesi. Demokracija da, isključivost i vrijeđanje ne. Moje društvo su ljudi koji rade. Oni kojima je drago da je novi glavni državni odvjetnik rehabilitirao Stepinca”, dodao je.

Napomenuo je da ne zna tko je sve bio na prosvjedu i koliko građana se pojavilo.

Komentari